Ärlången-Rengensjöarnas FVOF

Föreningen förvaltar fisket i sjöarna Ärlången samt stora och lilla Rengen. Föreningens syfte är att samordna fisket och fiskevården, att främja fiskerättsinnehavarnas gemensamma intressen med hänsyntagande till de föreskrifter som gäller för fiskets utövande samt att upplåta fiske till allmänheten. Vi säljer fiskekort via ombud samt digitalt. Medlem i föreningen är den som äger fastighet med fiskerätt i fiskevårdsområdet.

 

 

Ärlången & Rengensjöarnas FVOF

Ärlången är en sjö i Linköpings kommun och Åtvidabergs kommun i Östergötland mellan Sturefors och Grebo och ingår i Kinda Kanal och Stångåns huvudavrinningsområde. Sjön är 18 meter djup, 500 hektar och befinner sig 56,1 meter över havet. Sjön avvattnas av vattendraget Stångån.
Stora Rängen ca 10 km söder om Linköping i Östergötland ingår i Kinda Kanal och Stångåns huvudavrinningsområde. Sjön är 23 meter djup, har en yta om ca 1125 hektar och befinner sig 84,1 meter över havet. Sjön är den tredje största i Linköpings kommun efter Roxen och Järnlunden.
Lilla Rängen är 6 meter djup, har en yta om ca 200 hektar och befinner sig 84,1 meter över havet. Sjön avvattnas av vattendraget Stångån och Kinda Kanal.

Län: Östergötlands län
Kommun: Linköping

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dagkort (50 kr)
Månadskort (150 kr)
Årskort (350 kr)
Trollingkort (2000 kr)
Tävlingskort per deltagare (20 kr)

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-arlangen-rengensjoarnas-fvof.htm

Allmänhetens kontaktperson

Fredrik Ekman
0703 - 22 05 11

Hemsida

https://www.vattenagarna.se/medlemmar/ostergotlands-lans-fiskevattenagareforbund/ostergotland?o=3426

PDF

Ladda ner PDF-fil