Alarpasjöarnas FVOF

Alarpasjöarnas FVOF

Välkommen att fiska i Alarpasjöarnas fiskevårdsområde. Området omfattar sjöarna Bredsjön, Agnsjön, Kroksjön och Lillesjön. Sjöarna är relativt grunda och har bra gäddfiske samt rikliga bestånd av mört och braxen. Trots att sjöarna är små och grunda fångas ofta fina gäddor. Gädda över sex-sju kilo fångas frekvent och är en spännande upplevelse på grunt vatten. Spinnfiske med grundgående beten eller gäddflugfiske rekommenderas. Abborren är generellt ganska småvuxen även om  fina fiskar förekommer ibland. Vissa av sjöarna är ganska otillgängliga, men Bredsjön är lättåtkomlig. 

ISMETE/ANGELDON tillåts fr.o.m. 2017. Vi har ett speciellt dagkort för detta och man får fiska med 5 ismetespön/angeldon per person. Vid fiske med angeldon rekommenderas användning av vanlig trekrok eftersom den traditionella kroken vid angeldonsfiske varken är schysst mot betesfisk eller gädda. 

Enbart 4-taktsmotorer och elmotorer är tillåtna i fiskevårdsområdet, inga 2-taktsmotorer. Detta eftersom området ingår i de övre delarna i Viskans avrinningsområde och därmed ingår i vattenskyddsområdet för Borås stad.

För att följa upp hur gäddbeståndet i vårt område utvecklas så rekommenderar vi alla som fiskar i vårt fiskevårdsområde att fångstrapportera efter varje fisketillfälle. Fångstrapportering kan ske dolt om du inte önskar att det ska synas publikt, då når det bara oss i Alarpasjöarnas fvof och kan ändå utgöra ett underlag för förvaltningen av vårt fiske. 

 

 

Län: Västra Götalands län
Kommun: Ulricehamn

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Årskort (300 kr)
Veckokort (familj) (150 kr)
Dagkort (40 kr)
Dygnskort inkl. 5 ismete/angeldon (100 kr)
Kortet ger rätt att sätta 5 stycken ismete alt. angeldon.

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-alarpasjoarnas-fvof.htm

Allmänhetens kontaktperson

Andreas Johansso
0709 - 84 92 96
andreas.e.johansson@spray.se

Rikard Johansson
0708 - 98 84 41
rijoko79@gmail.com

Hemsida

Saknas

PDF

Ladda ner PDF-fil