Gingri-ön FVO

Gingri-Öns fiskevårdsområde förvaltar ett område ca 1,5 mil norr om Borås från Marsjöns utlopp till landsvägsbron i Gingri. Fiskevårdsområdet ingår även i Borås stads kommunfiskekort.

Viskan (Gingri-Ön)

Gingri- Öns fiskevårdsområde ligger ca 1,5 mil norr om Borås från Marsjöns utlopp till landsvägsbron i Gingri. Viskan ringlar sig fram genom riksintressant miljö. Viskan rinner både genom lugnt och strömmande vatten. Det är otroligt vacker ut efter ån där man kan smyga fram för att försöka lura stor gäddan eller den vaksamma Öringen. Ingelabäcken och Fölabäcken ingår också i fiskevårdsområdet (Se karta).

Nedskräpning ut med ån är totalt förbjuden. På grund av nedskräpning ut med ån och vandalisering av grillplatser så är vissa områden avstängda tillsvidare. Se skyltning ut med ån.

Tänk på att fiskekortsinnehavaren har skyldighet att informera sig om gällande bestämmelser och regler. Överträdelser av dessa medför att rätten till fiske omedelbart förverkas. Ha alltid fiskekort eller bevis tillgängligt för uppvisning till uppsyningsmännen. Bestämmelser och regler finns på informationstavlor ut med ån. Fiskevårdsområdet ingår även i Borås stads kommunfiskekort. Hoppas ni får en fin naturupplevelse och att fisken är på hugget!!

Län: Västra Götalands län
Kommun: Borås

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Månadskort (150 kr)
Årskort (300 kr)
Dagkort (60 kr)

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-viskan-gingri-on.htm

Allmänhetens kontaktperson

Niklas Rydin
0730 - 66 72 70
niklas.rydin@tingstad.se

Åke Jansson
0705 - 42 48 65
ake.j@nsson.nu

Lars Johansson
0704 - 96 66 06
lars.joh@ansson.nu

Hemsida

Saknas

PDF

Ladda ner PDF-fil