Vittsjö Nya FVOF

Vittsjö nya FVOF bildades 23/4 1998 och är en ombildning/utvidgning av Vittsjö fiskevårdsområde som funnits sedan 24/2 1976.

           FVOF´s syfte är bl a att: 

  • Bedriva aktiv vatten- och fiskevård
  • Samordna och skapa gemensamma regler för fisket
  • Tillvarata fiskerättsinnehavarnas intressen
  • Upplåta fiske till allmänheten

Vittsjö Nya FVOF

Fiskekortet gäller för följande vatten: Lehultasjön, Lilla sjö, Hårsjön, Högholmasjön (= Höjalasjön), Gängessjön, Oresjön, Mellansjön, Pickelsjön, Ramnsjön, Gustav Adolfsån, Vittsjön, Malmsjön, Skärsjön, Markasjön samt Vieån ned till fallet vid Mölleröd/Stavshult.

Populäraste vattnet i sjösystemet är Vittsjön som ligger vid ett naturskönt område i norra Skåne strax intill smålandsgränsen i byn Vittsjö. Sjön är dessutom mycket vackert belägen med natursköna omgivningar som är inbäddade i tilltalande grönska och lummiga skogsområden. Vittsjön är en relativt stor sjö som ingår i ett större sjösystem. Sjön hyser ett fint bestånd av mestadels fjällkarp men där simmar även en och annan spegelkarp och det finns både som äldre och unga individer.

Sjön ligger delvis mitt inne i Vittsjö samhälle, och den är ganska tillgänglig med promenadstigar runt stora delar av sjön.Vissa delar av stränderna är privata och delar av Näset är naturreservat. Djupet i sjön är varierande med ett största djup runt 8,5 meter. Botten är på visa ställen dyig, men på en del platser kan man hitta ganska hård och ren botten bestående av sand/grus och sten samt inslag av järnmalm. Vattnet är mycket brunt (humus) och siktdjupet är väldigt begränsat. 

 

 

Län: Skåne län
Kommun: Hässleholm

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dagkort (50 kr)
Veckokort (100 kr)
Årskort (300 kr)

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-vittsjo-nya-fvof.htm

Allmänhetens kontaktperson

Thomas Nilsson
tomme1swe@gmail.com

Hemsida

http://www.vittsjo-nya-fvo.gundrastorp.se/

PDF

Ladda ner PDF-fil