Vegeåns FVOF

Vegeåns FVOF arbetar aktivt med fiskevård för att främja fisket och den biologiska mångfalden. Senaste åren har stora fiskevårdsinsatser gjort där fiskevårdsområdet varit med och finansierat med betydande belopp.

När du köper fiskekort till Vegeåns nedre delar är du med och bidrar till ett bättre fiske i framtiden.

Välkommen att besöka vår egen hemsida !

Vegeån

Vegeå bjuder på ett trevligt vårfiske efter havsöring. Från den 1:a mars (premiär) till månadsskiftet april-maj är fisket normalt som bäst. Stundtals kan även höstfisket ge fina resultat. Under våren fångas många så kallade "besor" (utlekta fiskar), det är mycket viktigt att man hanterar dessa fiskar så varsamt som möjligt. Undvik gärna att använda håvar med grova maskor och knutar. Använd istället en knutlös håv, eller ännu bättre, kroka av fisken när den fortfarande är kvar i vattnet.

Förutom havsöring så finns det bland annat gädda, abborre, id, mört, braxen, löja och ål. Fiske efter ål är på obestämd tid förbjudet, då arten hotas av utrotning. Gäddorna är relativt få men chansen finns till att lura en ordentlig bit. Flera gäddor över 10-kilo har fångats i ån! För metaren finns ett intressant bestånd av id och braxen. Den som är beredd att lägga ner lite tid i ån har chansen på riktigt fina fångster.

Län: Skåne län
Kommuner: Ängelholm, Helsingborg

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dygnskort (75 kr)
Säsongskort 1/3 - 30/9 (400 kr)

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-vegean.htm

Allmänhetens kontaktperson

Peter Forsén
0708 - 77 85 11
peter_forsen@hotmail.com

Hemsida

http://www.vegeå.se/

PDF

Ladda ner PDF-fil