Immelns FVO

Fisket i sjön förvaltas av Immelns fiskevårdsområdesförening med syftet bl.a. att upplåta fiske till allmänheten mot försäljning av fiskekort.

Immeln

Sjön Immeln ligger i nordöstra Skåne med en mindre del i Blekinge. Den ligger ca 81 m öh och har en yta av 24 kvkm. Största djupet är 28 m och medeldjupet 7,2 m. Vattenvägen är avståndet från sjöns sydspets vid samhället Immeln till dess norra del ca 20 km. Kustlinjen med vikar är 128 km. Sjön kalkas kontinuerligt för att upprätthålla ett nödvändigt pH-värde. Av mer än hundratalet öar är några fågelskydsområden, vilket betyder att det råder landstigningsförbud under vissa perioder. På ett flertal platser runt sjön finns båtuthyrningar och möjligheter för turister att hyra boende.

Fiskekort gäller för spinnfiske inkl. trolling med två spön, flugfiske, mete, pimpel och angelfiske. Av de totalt tolv fiskarterna i sjön är gädda, abborre, braxen, sutare, mört och sik de vanligaste. Speciellt gäddfisket har lovordats av spinnfiskande turister.

Det finns ett sjökort till försäljning på de ställen som säljer fiskekort.
Sjökortet är till mycket stor hjälp, förutom vid navigering, också vid fiske. Det innehåller bland annat grundmarkeringar och detaljerade djupkurvor.

Inom fiskevårdsområdet bedrivs en aktiv fisketillsyn för att främja det unika fisket i sjön.

Län: Skåne län, Blekinge län
Kommuner: Östra Göinge, Kristianstad,Olofström

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dygnskort (50 kr)