Örsjöns-Lillasjön FVOF

Örsjöns-Lillasjön FVOF ombesörjer fiskevården i dessa sjöar.

De intäkter vi får från fiskekortsförsäljningen går tillbaka till sjön i form av fiskevårdande åtgärder, utplantering av fisk och iordningställande av båtramper m.m.

Örsjön-Lillasjön

Örsjön-Lillasjön är en stor och mycket vacker, naturskön skogssjö på gränsen mellan Skåne och Småland med vacker skogsterräng runt hela sjön.

Sjön har många öar, varav flera större, men även många sund, vikar och ett varierande vattendjup med stenig botten. Maxdjupet är 10,5 m och medeldjupet är 3,5 m. Areal ca: 395 hektar och 24 öar. Vattnets kvalité är mycket bra och sjöns vattenkvalite följs upp kontinuerligt årligen av Länsstyrelsen.

Det finns ett antal fiskebryggor runt sjön och vi har även båtuthyrning för de som är intresserade av att ge sig ut på sjön. Två båtisättningsplatser finns vid sjön, där man kan sjösätta båten enkelt direkt från bilsläp.

Det finns flera möjligheter att hyra båt runt sjön, under fliken fiskekort hittar ni mer info om båtuthyrning. Det finns även informationstavlor runt sjön, samt en djupkarta över sjön. 

Län: Skåne län, Kronobergs län
Kommuner: Älmhult, Osby

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dygnskort (125 kr)
24h. Inkl.moms
Veckokort (375 kr)
inkl.moms
Årskort (625 kr)
inkl.moms
Angelkort (250 kr)
inkl.moms Upp till 10 st don

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-orsjon-lillasjon.htm

Allmänhetens kontaktperson

Krister Olofsson
0705 - 46 03 86

Benny Andersson
0706 - 48 63 40

Hemsida

http://www.orsjon-lillasjon.se/

PDF

Ladda ner PDF-fil