Bolmens FVOF

Bolmens Fiskevårdsområdesförenings syfte är att samordna fiskets bedrivande och fiskevården, främja fiskerättsägarnas gemensamma intressen med beaktande av de föreskrifter som gäller för fiskets utövande, samt att upplåta fiske till allmänheten.

Bolmen

Bolmen är Sveriges till ytan tionde största sjö, 185 km2. Den ligger mellan Småland och Halland, kantad av djupa tysta skogar. Närmaste stad är Ljungby, belägen vid E4 endast 20 km från sjön. Sjön ligger på en höjd av 140 m över havet och har över 300 öar. Den största av dem är Bolmsö som är förbunden med fastlandet via en bro på ena hållet och på andra hållet via en färja (avgiftsfri).

I Bolmen finns 24 fiskarter och med sina otaligt många öar och vikar som lämpar sig att fiska vid, har det blivit en populär sjö att fiska i. I det fiskrika vattnet finns till exempel gädda, gös, abborre, med lite tur kan du till och med dra upp en lax eller öring. I Bolmen finns det gott om rovfisk och en speciellt stark stam av gädda, gös och abborre, och alla tre finns också i stora exemplar.
(Källa: Wikipedia)

De vanligaste fiskarterna för sportfiskare är gädda, gös, abborre men även lake, ål, sutare och laxöring kan fångas i sjön.

Resan är enkel! Bolmen ligger vid E4:an och väg 25. Dessa vägar är de som du kan använda för att lättast nå sjön: E4 Helsingborg-Stockholm, Väg 25 Halmstad-Ljungby och väg 26 Halmstad-Jönköping.

Län: Kronobergs län, Jönköpings län,Hallands län
Kommuner: Gislaved, Värnamo,Hylte

Fiskekort

Vi erbjuder följande fiskekort, klicka på respektive för att se vilka regler som gäller.
Dygnskort (180 kr)
Veckokort (440 kr)
Månadskort (750 kr)
Årskort (1000 kr)
Årskort Familj (1250 kr)
Familjekort gäller för två personer med samma bostadsadress.

Köp fiskekort på https://www.ifiske.se/fiske-bolmen.htm

Allmänhetens kontaktperson

kontakt@bolmensweden.com

Hemsida

http://www.bolmensweden.com/

PDF

Ladda ner PDF-fil